[TRANSLINK] Technische vertalingen, specialisme SDS vertaling
Translink, Technische vertalingen, specialisme SDS vertaling, Home Links voor vertalers
Translink Vertalingen

Home
Vertaaldiensten
Kwaliteitszorg
Klanten
Tarief en Prijsopgave
Bedrijfsprofiel
Links

Talen

  Engels
  Nederlands
  Frans
  Duits

Contact

Informatie: info@translinknet.be
Gratis offerte: sales@translinknet.beValid HTML 4.01!Werkinstrumenten voor vertalers

yourDictionary.com - Groot aantal gratis online woordenboeken, woordenlijsten en taalcursussen
Zeer uitgebreide lijst van technische woordenboeken, glossaria, woordenlijsten, thesauri en taalcursussen. Biedt ook een leuke functie: schrijf je naam in hiŽroglyfen, in Babylonisch schrift of in runen.

SYSTRAN Automatische vertaaltechnologie
Omvat een online tool voor automatische vertaling waarmee u een (zeer) ruwe vertaling van bijvoorbeeld een website kunt bekomen. Momenteel worden 32 talenparen ondersteund, waaronder Engels naar Nederlands, Frans naar Nederlands, Nederlands naar Frans en Nederlands naar Engels.

Online conversie - Conversie tussen duizenden meeteenheden
Onmisbare site voor de ernstige technische vertaler voor het omzetten van allerlei eenheden. De conversietoepassing ondersteunt meer dan 5.000 eenheden: lengte en afstand, temperatuur, snelheid, volume, gewicht/massa, computereenheden, datum/tijd, kookeenheden (hoeveel is een theelepel precies?), hoeken, oppervlakte, vermogen, energie, densiteit, kracht, druk, astronomische eenheden, kledingmaten, licht, torsie, viscositeit, frequentie, debiet en versnelling. Ook de sectie Miscellaneous conversions/calculators is een bezoekje waard.

Acronym Finder: zoek de betekenis van meer dan 1.000.000 acronymen en afkortingen
Doorzoekbare database van meer dan 1.000.000 acroniemen, afkortingen en initialen in talrijke categorieŽn, waaronder veiligheid en gezondheid, bankwezen en financiŽn, elektronica, chemische industrie, sport, enz. Biedt tevens een jokerfunctie en een functie om acroniemen op te zoeken op basis van de voluit geschreven definitie. U kunt ook uw bedrijfseigen acroniemen en afkortingen toezenden voor opname in de database.

Online bibliotheek van de University of Texas
Site van de bibliotheek van de universiteit van Texas. Een geweldige informatiebron voor vertalers van technische teksten met onder meer landkaarten en stadsplattegronden, algemene tweetalige woordenboeken, de belangrijkste dagbladen van de wereld, een zeer volledige lijst van online journaals, wereldwijde statistieken en demografische gegevens, een functie om octrooien op te zoeken,... Een bezoek meer dan waard.

SDS en veiligheidslinks

MSDS Solutions - Geavanceerde zoekfunctie voor veiligheidsinformatiebladen
Service voor het opzoeken van MSDS / VIB. Biedt op dit ogenblik meer dan 1.500.000 veiligheidsinformatiebladen. De site is enkel beschikbaar in het Engels en het Frans.

De Amerikaanse Occupational Safety and Health Administration
Website van de Occupational Health and Safety Administration (OHSA) van het Amerikaanse Ministerie van Arbeid. Verplichte literatuur voor de vertaler van veiligheidsinformatie en voor iedereen die beroepsmatig met gezondheid en veiligheid bezig is. Omvat informatie over OHS-programma's in de verschillende staten. Van bijzonder belang voor de S&H professional is ook de sectie Newsroom met bijgewerkte informatie over bedrijven die werden gedagvaard of die een boete kregen na een onderzoek door OHSA... leer uit de ervaring van anderen!

SDS Vertaling
Uw Veiligheidsinformatiebladen in elke gewenste taal

CDMS labels en etiketten / MSDS Informatie
Inventaris van productlabels / etiketten en VIBs, opgelijst volgens fabrikant, maar doorzoekbaar op basis van product/merknaam. Alle bestanden worden gratis ter beschikking gesteld in het PDF-formaat.